Tijden van overvloed

Gepost door op 30-jun-2012 in Blog | 0 opmerkingen

Tijd van overvloed,

Er wordt vaak geroepen dat we in tijden van crisis leven, dat het allemaal alleen maar slechter wordt de komende jaren. Maar leven wij eigenlijk niet in tijden van overvloed? 
Is het niet zo dat wij minder op onze bankrekening hebben staan, maar geen plek meer in de kast hebben om er iets bij te zetten. Wie heeft zijn zolder helemaal vol staan met spullen die je nooit gebruikt.  Spullen die je niet weg wil gooien omdat je ze nog wel eens nodig kan hebben, maar eigenlijk liggen ze meer in de weg. Deze spullen hebben we in overvloedt, we doen er in principe niks mee maar we hebben het wel.

Het grote probleem is namelijk dat onze hebzucht groter is dan onze behoeftes, hierdoor willen wij steeds meer hebben. Steeds meer producten die we eigenlijk niet nodig hebben, maar wij willen het hebben.  Als ik het namelijk niet heb voordat mijn buurman het heeft dan ben ik bang dat het op is als ik het nodig heb. Ik kan je eerlijk zeggen dat ik geen electrische zaag thuis heb liggen, ik heb deze namelijk bijna nooit nodig. Als ik deze wel nodig heb kan ik hem vaak lenen. Maar zo heb ik 3 statafels die mijn maatje kan lenen omdat ik ook zijn zaag mag lenen. Zelf heb ik deze zaag niet maar kan hem wel gebruiken als ik hem nodig heb, door hem simpelweg te lenen. Ik heb mijn plankje nu op maat gezaagd zonder dat het mij een euro heeft gekost.

Maar we zijn vaak bang dat wij er iets voor moeten terugdoen als we iets lenen van iemand, maar vaak blijkt dit helemaal niet waar te zijn. Het is namelijk zelfs zo dat mensen die andere helpen gelukkiger worden. Stel je nu eens voor hoe makkelijk je gelukkig kan worden. Jij hebt iets wat je niet vaak gebruikt, je leent dit uit aan iemand die het nodig heeft en wordt hier zelf gelukkig van. Terwijl het jullie beiden helemaal niks kost.

Vaak hebben mensen ook dingen die ze helemaal nooit gebruiken die nog in perfecte staat zijn, andere mensen hebben deze spullen dan weer nodig. Maar als niemand weet wat je nodig hebt kun je het ook niet krijgen. Mijn voorstel is om allemaal een verlanglijstje te maken.
Op dit verlanglijstje schrijf je gewoon producten en diensten die je nodig hebt of graag zou willen hebben. Plaats dit lijstje op je site of social media kanalen en wacht gewoon af tot iemand het je komt brengen.

Mijn verlanglijstje kun je hier vinden.

Op deze manier merk je snel dat wij helemaal niet in grote schaarste leven maar juist in tijden van overvloed.

De aarde biedt voldoende om ieders behoefte te bevredigen maar niet ieders hebzucht

Mohandas Karamchand Gandhi

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>