Positiviteit als wapen.

Gepost door op 18-mrt-2012 in Blog | 0 opmerkingen

Vaak zijn wij geneigd om in het negatieve te denken als wij terugblikken op het verleden. Het is natuurlijk heel makkelijk om terug te kijken naar wat er fout ging omdat dit zoveel meer indruk op jezelf en anderen maakt. Ook komt dit naar ons idee veel vaker voor dan echt positieve ervaringen. Maar is dit wel waar? Maken wij niet dagelijks meer positieve momenten mee dan negatieve?

Positief denken beïnvloed ook je houding, je staat namelijk zelfverzekerd en met een open houding naar de buitenwereld. Dit beïnvloed dan  ook het gedrag van je medemens, deze zullen je gedrag gaan spiegelen.
Ik kan het negatief denken goed begrijpen. Iemand die altijd positief is over zichzelf en alles daarom heen gaat op dit moment niet mee met de twijfelachtige en sombere maatschappij. Maar juist in deze tijd is het belangrijk om je te onderscheiden van de massa om je slag te slaan.

Uit eigen ervaring heb ik gemerkt dat positief denken je helpt om resultaten te behalen. Ik ben 2 keer genomineerd voor een wedstrijd, een keer voor een innovation battle waarbij ik een vernieuwend idee mocht inbrengen voor de recreatie sector en de ander om uitblinker te worden van mijn school. Beide keren heb ik vanaf het begin geroepen dat ik ging winnen, ook al kende ik de concurrentie niet. Dit kwam op sommige mensen heel arrogant over, maar mij heeft het beide keren geholpen om te winnen. Nu ik heb gewonnen heb ik in korte tijd 2 heel erg positieve ervaringen opgedaan.

Het zou mooi zijn als iedereen voor zichzelf maandelijks of misschien vaker positieve afweegt tegen het negatieve. Al snel zullen we merken dat we eigenlijk heel veel positieve dingen meemaken, deze hoeven niet eens zo groot van aard te zijn. Op de camping kwam er laatst een kind van 5 naar me toe om me te vertellen dat ik de leukste was, deze opmerking laat een negatieve ervaring eerder die dag opeens in de schaduw staan.

Ik zou zeggen deel ook je positiviteit op Social Media en laat de rest van de wereld meegenieten van jouw geluk. Zo kunnen we langzaam de wereld weer laten zien hoe mooi het leven is.

De gedachten die we denken en de woorden die we uitspreken
creëren onze ervaringen.

LOUISE L. HAY (1927 – )

 

 

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>