Van optimistische student naar pessimistische uitkeringstrekker.

Gepost door op 1-nov-2012 in Blog | 0 opmerkingen

Het is dan eindelijk zo ver, het regeerakkoord staat online. ”Bruggen slaan” is het eerste wat ik lees en ik denk vanzelfsprekend mooi, we gaan er samen tegen aan. Maar mijn optimisme werd bestraft toen ik las dat de burger grote offers zou moeten brengen.

Maar wat mij het meest aanspreek zijn de studenten, ja wat doen we daar nu mee. Ze kosten je handen vol met geld en betalen amper belasting. Belasting verhogen kunnen we niet, laten we dan maar de StuFi afschaffen, probleem opgelost. Maar in het beeld van Rutte 2 gaat het echt niet voorkomen dat er iemand gratis mag reizen. Veel te duur! Laten we het studenten reizproduct veranderen in een kortingskaart, slaan we 2 vliegen in een klap. Ze kunnen niet meer gratis reizen en voor 09.00 uur is deze kaart niet geldig.
Ik kan me de grijns op het gezicht van Samson voorstellen. Heerlijk ik stap ‘s ochtends in de auto en wordt door mijn chauffeur door het land gereden, terwijl ik door weer en wind de studenten op een tweedehands fietse met platte land naar school zie lopen. Op kamers gaan heeft ook geen zin, zelf mijn school betalen en de huur van die veel te dure kamers zelf betalen dat ga ik niet redden. Daarbij vind maar eens een redelijk betaald baantje in de studentenstad, waar nu alle studenten aangenomen worden, lekker goedkoop. Huismoeders eruit knikkeren en studenten aannemen. Technisch gezien stijgt de werkloosheid niet. Het staat inmiddels 3-0 voor kabinet Rutte 2.

Goed dan ga ik wel studeren in de buurt, weliswaar een opleiding die minder goed scoort dan in de grote stad maar tenminste wel op fietsafstand. Ik ben niet A-technisch dus die fietsenband gaat het redden bij mij. 3-1 voor mij, dacht ik. Maar ik lees iets verder en krijg door dat het 4-0 is voor Den Haag.
We moeten knippen in de zorg, maar korten op ziekenhuizen kunnen we niet meer en we hebben beloofd de ouderenzorg te verbeteren. Ach joh hoor ik Mark zeggen, laten we de zorgtoeslag afschaffen. Waarop ik Samson hoor verbeteren ”Afschaffen, daar gaan ze nooit mee akkoord. Nee laten we het inkomens afhankelijk maken, dat klinkt vriendelijker”.
Ik zie mijn banksaldo al dalen, snel mijn verzekeringsagent bellen en alleen maar een basisverzekering nemen. Het gevolg dat ik niet meer naar de dokter ga samen met de rest van (studerend) nederland. Dansend zingen Rutte en Samson dat ze nu ook kunnen korten op ziekenhuizen, we gaan er immers toch niet meer naar toe. Wat minder doktoren maar o zo veel meer gespecialiseerde artsen en begrafenisondernemers. Werkloosheid daalt en Samson schuift op de voetbaltafel de stand Den Haag – Burger naar 5 -0.

Op korte termijn bezuinigen ze enorm, maar op lange termijn gebeurt het volgende: Iedere potentiƫle ouder laat het wel uit zijn hoofd om kinderen te krijgen. Veel te duur en hypocriet, je laat je kinderen niet leven in deze maatschappij. Studenten gaan niet (door)studeren, het is gewoonweg niet te betalen. Ze nemen het eerste beste baantje aan en beginnen met ongelukkig werk. Nederland wordt depressief, maarja in de ziektewet gaan kan niet, dit wordt amper vergoedt. Maar na een tijdje stort je compleet in en wordt je eruit geknikkerd.
Hadden we maar kunnen doorstuderen dan hadden we een leuke baan kunnen uitoefenen, maar helaas door Rutte 2 is de toekomst van onze maatschappij er niet meer. Werkloosheid stijgt en onze productie daalt, met als gevolg dat onze complete export in elkaar zakt en Belgiƫ dit gaat overnemen. Onze staatskas daalt en daalt want er komt steeds minder belastingsgeld binnen.
Er is nog een oplossing, met hangende pootjes aan Afrika vragen of ze geld willen doneren zodat onze jeugd kan doorstuderen en een toekomst heeft. Met ons hoofd gebogen aan griekenland vragen of ze ons staatshulp kunnen bieden. Maar de kans is groot dat zij geleerd hebben van onze fouten en ons dit heel verstandig niet geven.

Opeens is de stand 0-0, niemand wat gewonnen en niemand blij. Ik wil niet dat onze verzorgingsstaat veranderd in derde wereldland. Ik hoop u ook niet!

Laat daarom allemaal uw stem horen en deel berichten als deze op uw eigen media, stuur berichten naar Den Haag. Het wordt tijd dat het volk gehoord wordt in dit land.

Giovanni Lotze, Reuver 1-11-2012

Dit bericht is aangedikt en met enige spot geschreven.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>